Kuukauden erityisesittely

Kuukauden erityisesittely

Kuukauden erityisesittely antaa tietoa lunnonmateriaaleista, asiantuntijoista, tapahtumista tai ilmiöistä, joka kunakin kuukautena ovat ajankohtaisia.

Kuukauden erityisesittely

Kuukauden erityisesittely tarjoaa tietoa luonnonmateriaalista, asiantuntijasta, tapahtumasta tai ilmiöstä, joka on ajankohtainen kussakin kuussa.

KUUKAUDEN ERIKOISESITTELY Toukokuu 2012: Portsa ry

Kaksi Portsa ry:n hallituksen jäsentä vieraili Tartossa Supilinn-päivillä tänä vuonna tutustuen tähän Tarton puutaloalueeseen sekä keskustelemassa yhteistoimintamahdollisuuksista. Vierailu toteutui osana ProNatMat-projektia.
Toukokuussa on supilinnalaisten vastavierailu Portsaan ja ohjelmassa on mm. jatkokeskustelu Portsa ry:n hallituksen jäsenien kanssa puutaloyhteisöjen yhteistoimintamuodoista.

Mutta mikä se Portsa ry on? Se on Port Arthurin eli Portsan kaupunginosan asukkaiden perustama yhdistys, jonka ainoana tavoitteena oli pelastaa purku-uhan alla oleva Portsan puutaloalue. Näiden yksikerroksisten ja pienien asuntojen sisällään pitävien talojen sijaan haluttiin suurempia asuntoja korkeisiin kerrostaloihin. Elettiin vuotta 1972, Ensimmäinen tehtävä vastaperustetulle yhdistykselle oli kerätä nimiä purkamista vastustavaan adressiin. Siitä lähti liikkeelle Portsa ry, joka saavutti tavoitteensa. Portsan alueelle hyväksyttiin suojeleva asemakaava. Tämä onnistui kiitos lukuisten yhteistyökumppaneiden ja nyt Portsan alueesta on kehittynyt arvostettu ja haluttu asuntoalue.

Vuosien saatossa tästä ”yhden asian liikkeenä” aloittaneesta asukasyhdistyksestä kasvoi aktiivinen kaupunginosaseura. Katso lähemmin Portsan kotisivuilta: www.portsa.fi.

Portsa ry on järjestänyt Portsan Katumarkkinat jo yli 20 vuoden ajan.

Kuukauden Erikoisesittely

Joka kuukausi löydät täältä ajankohtaista tietoa luonnonmateriaaleista.


Lue lisää

 

KUUKAUDEN ERIKOISESITTELY huhtikuu 2012: Käsityökurssi näkövammaisille käsityöläisille

Sokeva-Käsityö järjesti yhteistyössä ProNatMat-projektin kanssa risu- ja uusiomateriaalikurssin näkövammaisille 17.-19.4.2012 Vantaalla Sokeva-Käsityön tiloissa.
Tavoitteena oli oppia valmistamaan vanhaa, perinteistä risuluutaa ja pienempiä risutuotteita metallilankaa apuna käyttäen. Risut ja rautalangat tarjosi kurssipaikka. Kurssilta sai myös tietoa keräysajasta sekä risujen sopivasta varastoinnista. Lisäksi pienryhmissä valmistettiin vanhasta pistekirjoituspaperista kasseja ja rasioita. Tämä oli jatkoa edelliselle pistepaperikurssille.

risuluutia   pistepaperi

Kurssilla opeteltiin myös uudenlaista tapaa punoa kehikon avulla. Tuotteena oli pannunalunen sisalnarusta.
Lisäksi neuleharrastajille opetettiin tunisialaista virkkausta, palmikon neulomista ja Lilli-ontelokuteesta valmistettiin munkinnyöritekniikalla koiran ja kissan leluja sekä avaimenperä. Täytetöinä jatkettiin tavashin, räsyvirkkauksen, kukka-patalappujen valmistamista sekä opeteltiin kovettamaan pitsiliinoja koreiksi.


lilli ontelo   pannunalunen

KUUKAUDEN ERIKOISESITTELY Helmikuu 2012: Valokuvia - Viljandin kulttuuriakatemian opiskelijat tutkivat käsityö työkalujen historiaa

Kuukauden erikoisesittely viron kielellä täällä. 

Käännös tulossa.