Infoauto

LUMO-keskus

IMG 0017-800

LUMO-keskus toimii Turussa Koroisilla historiallisesti merkittävällä alueella. Keskuksen perustajana on ollut Turun ammattikorkeakulun LUMO-projekti ja LUMO-projektin toimintaa keskuksessa jatkoi ProNatMat-luonnonmateriaalihanke. ProNatMat-hankkeen jälkeen keskuksen toimintaa jatkaa Elävän kulttuurin Koroinen ry.
Keskuksen tehtävänä on edistää luonnonmateriaaliosaamista sekä ylläpitää materiaalipankkia ja luonnonmateriaaliosaajaverkostoa. Keskuksessa toimii myös LUMO-puoti, jossa myydään paikallisia käsitöitä ja luonnonmukaisia rakennusaineita esimerkiksi ekologisia maaleja. Tallinnalaisen restaurointikaupan Majatohterin sivupuoti löytyy LUMO-keskuksesta.
Yhdistyksen tarkoitus on myös varmistaa, että kulttuurisesti arvokas paikka säilyy ja siellä toteutetaan paikan henkeen sopivia tapahtumia, kuten näyttelyitä, kursseja, tutkimusta, permakulttuuria, luomuviljelyä sekä tapahtumia, jossa perinteet siirtyvät. Yhdistys myös vuokraa päätaloa yksityistilaisuuksiin ja ylläpitää sunnuntai-kahvilaa.

Koroistentie 2, 20380
tel. 040-3600 380
www.lumoverkosto.fi

Infoauton matkassa

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mikä Infoauto?

ProNatMat Infoauto on tuunattu matkailuauto joka kiertää hankkeen tapahtumissa Suomessa sekä Virossa. Hankkeen työntekijöiden ja osallistujien kuskauksen lisäksi autosta löytyy tietoa hankkeesta sekä restauroinnista. Tapahtumissa Infoauto on avoinna yleisölle ja hankkeesta kiinnostuneille.

 

Infoauto Portsan katumarkkinoilla 20.5.2012.

 

Infoauto Tartossa 22.-25.4.2010 (lue lisää, pdf suomeksi)

 

 

 

Infoauto Virossa, Saaremaalla 24.-27.8.2010 (lue lisää englanniksi, pdf)